Borç Alacak Avukatı
818 sayılı borçlar kanunu yürürlükten kaldırılmış, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu 04.02.2011 tarihinde resmi gazetede yayımlanmıştır. 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren borçlar kanunu ile birlikte, İzmir borç alacak avukatı önem kazanmıştır.
Borç Alacak Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?
İzmir borç alacak avukatı, borçlar hukukuna hakim olan, borçlu ile alacaklının haklarını korumasında yardımcı olan uzman avukattır. Aslında bir anlamda, icra ve iflas avukatı olarak da görev yapar ve bilinir.
Borçlunun borcunu ödememesi durumunda, İzmir borç alacak avukatı, alacaklının da talebiyle, borçlu olan kişi ya da kişilerin mal varlıklarını tespit eder. Tespit işleminden sonra, borcun tahsilatının yapılmasına yardımcı olur.
İzmir borç alacak avukatı aynı zamanda, aşağıda açıklayacağımız davalara ve işlemlere bakar.
Her türlü alacağın tahsili için müvekkili adına yasal işlemleri başlatır. İcra takibinin açılmasını sağlar. İcra takibinden önce, borçlu olan kişiye gerekli olan tebligatları gönderir. Yasa ihtarların borçlu kişiye ulaşmasını sağlar.
İcra takibine rağmen borçlu kişi borcunu ödememişse, haciz işlemleri başlatır. Haciz işlemleri kişinin öncelikle maaşı üzerinden gerçekleşir. Hacze konu olan alacaklar çok fazlaysa, kişinin malvarlığı üzerine haciz işlemleri uygulanır.
İş dünyasında özellikle büyük kurumların aralarında ticaret yapmak maksadıyla kullandığı çek senetleri söz konusudur. Ülkemizde görülen borç ve alacak davalarının büyük bir kısmını ise karşılıksız çek senetleri oluşturur. Kişi, banka hesabını, çek senedine bağlar ve alacaklarına vadeli ya da vadesiz ödemede bulunur. Eğer çek tutarı, kişinin banka hesabından fazlaysa ve ödeme günü geldiği halde çek tutarı, banka hesabından alınamıyorsa, o zaman karşılıksız çek durumu söz konusudur. İzmir en iyi borç alacak avukatı, karşılıksız çek davası açarak, ödemenin alacaklı olan kişiye tam olarak yapılmasını sağlar.
Menfi tespit davaları, borcu olmamasına karşın, kendisine borç çıkarılan kişinin açtığı davadır. Kişi borcunun olmadığını ispat etmek durumundadır. İstirdat davası ise borcu olmadığı halde kendisine gelen icra emri doğrultusunda ödeme yapan, ancak yatırdığı tutarı geri alabilmek adına sonradan dava açılması durumudur.
Borçlu addedilen kişi, borcunun olmadığını öne sürüyorsa, borca itiraz davası açabilir. Ya da kişi, senet, sözleşme ya da diğer evraklar üzerindeki imzaya itiraz edebilir. Yani imzanın kendisine ait olmadığını öne sürebilir. İcra takibine de itiraz edebilir. Tüm bu işlemleri, İzmir avukat yardımıyla süresi dolmadan gerçekleştirebilir.
Alacaklı olan kişi, alacağını tahsil endişesine düşerse, ihtiyati haciz işlemlerini başlatabilir. Yani mal kaçırmanın önüne geçmek için adım atmış olur. Bu işlemi de alanında uzman, İzmir borç alacak avukatı yardımıyla yapmak yararlı olacaktır.
Alacağın, teminat altında olmadığı kısmı için açılan davalar, cari hesap alacağı davalarıdır. Cari alacağın takibi ve itirazın iptali davaları da bu kapsamda değerlendirilir.
Nafaka borcu davaları, ülkemizde en sık karşılaşılan ve en çok tartışılan davalardandır. Boşanma sürecinin en zorlu kısımlarından birisi olan nafaka borcu davaları mutlaka, İzmir borç alacak avukatı yardımıyla gerçekleştirilmelidir.
Tasarrufun iptali davası, alacaklı olan kişinin hakkını almaması için diğer kişiler arasında yapılan danışıklı işlemlerin iptali davasıdır.
İstihkak davaları, borçlunun mallarının haczedilmesi ve aynı zamanda 3. Şahıslarında mallarının haczedilmesi işlemidir. Ancak burada ayrım, dava sonrasında ortaya çıkar. Yani 3. Kişilerin tam olarak kimler olduğunun tespitinin yapılması gerekir.
İlamsız icra işlemleri, ülkemizde sıklıkla uygulanan, ancak birçok kişinin tam olarak bilmediği işlemlerdir. İlamsız icra mahkeme kararı olmadan, borçlu olan kişinin mallarının ya da maaşının bir kısmının haczedilmesi işlemidir. Emir, icra müdürlükleri tarafından verilir.
İtirazın iptali davaları, borçlu olan kişinin yaptığı itirazın kaldırılması için alacaklı tarafından açılan davadır.
İtirazın kaldırılması davaları, alacaklı olan kişinin, borçlu tarafından yapılan itirazın kaldırılması için açtığı davadır.
Borçlar kanunu hakkında tam metni, https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6098.pdf bağlantısından inceleyebilirsiniz.
İzmir’de Borç Alacak Avukatı Hizmetini ERT Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?
İzmir hukuk bürosu olarak her türlü borç alacak davası ile ilgileniyoruz. Müvekkillerimizin noter onaylı vekalet vermesinden sonra, tüm borç ve alacak ilişkisine dayalı davaları açıyoruz ve sonuna kadar takip ediyoruz.
Alanında uzman İzmir borç alacak avukatı personelimizle, danışmanlık ve arabulucu hizmeti veriyoruz.
Borç Alacak Avukatı ile Borç Alacak Davası Nasıl Açılır?
Öncelikle İzmir borç alacak avukatına noter onaylı vekalet verilir. Daha sonra ilamlı icra ve diğer borç alacak davaları için gerekli olan belgelerin, avukata teslim edilmesi gerekir.
Avukatı İcra Tevzi Bürosuna gerekli harçları yatırarak ve gerekli belgeleri vererek, dilekçe ile başvuruda bulunur.
Borç Alacak Davaları Ne Kadar Sürer?
Davanın açılması ve borçluya tebligat yapılması 10 gündür. Davacı süreci ise borçlu ile alacaklının anlaşma durumuna göre farklılık gösterebilir. Dava süresi, mahkemenin iş yüküne bağlı olarak da uzar ya da kısalır.
İzmir Borç Alacak Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler
İzmir borç alacak avukatı olarak, aşağıdaki hizmetleri sağlarız:
- Alacaklı ile borçlu arasında uzlaşma hizmeti sağlarız. Yeni çıkan yasaya göre, herhangi bir konuda dava açmadan önce, tarafların arabulucu hizmetinden yararlanmaları gerekir.
- Tüzel ve gerçek kişilerin tüm dava süreçlerini sonuna kadar takip ederiz.
- Normal yollardan tahsil edilemeyen alacakların, icra müdürlükleri yardımıyla tahsilini gerçekleştiririz.
- İpotek ve rehin satışları yoluyla, alacakların tahsil edilmesini sağlarız.
- Kredi ve finans kiralama sözleşmelerinden kaynaklanan uyuşmazlıkların giderilmesi için çalışırız. Gerekli olan takibatları gerçekleştiririz.
- Her türlü haciz işleminin başlatılmasını ve takibini gerçekleştiririz.
- Karşılıksız çek davalarının açılmasını ve takibini yaparız.
- Borçlunun açtığı kötü niyet davalarına itiraz ederiz ve davayı sonuna kadar takip ederiz.
- Boşanma sonrasında karar bağlanan nafaka alacaklarının tahsilini sağlarız.
- İflas erteleme ve yeniden yapılandırma işlemlerini başlatırız ve takibini gerçekleştiririz.
- Büyük şirketlerin yeniden yapılandırma işlemlerini gerçekleştiririz. Bu işlem oldukça karmaşıktır ve kesinlikle alanında uzman İzmir borç alacak avukatı tarafından yapılması gerekir.
- Şirketlerin birleşme ve satın alma süreçlerinin yürütülmesinde yardımcı oluruz.
SIKÇA SORULAN SORULAR:
Borç alacak avukatı ücretleri ne kadar?
Her türlü konuda vekalet ücretleri hakkında bilgi almak için web sitemizin iletişim kanallarından bizlere ulaşabilirsiniz.
İzmirde en iyi borç alacak avukatını nasıl bulabilirim?
İletişim kanallarından bizlere ulaşarak, alanında uzman avukatı personelimizden yardım talep edebilirsiniz.
Borç alacak avukatı ne yapar?
Borçlu ve alacaklı arasında arabulucu görevini yerine getirir. İlamlı ve ilamsız icra işlemlerini başlatır. Haciz işlemlerini başlatır.
Borç alacak davasında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?
Asliye hukuk mahkemesi, sulh hukuk mahkemesi ve icra mahkemesi görevli ve yetkilidir.