Temyiz Avukatı
Bir mahkemenin verdiği karar, taraflar açısından kabul edilmeyebilir. Bu durumda taraflar, İzmir temyiz avukatı yardımı alarak, haklarını bir üst mahkemede ararlar.
Temyiz Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?
İzmir temyiz avukatı, ceza davaları ve temyiz hukuku konularında uzmanlaşmış kişidir. Genel olarak temyiz başvuruları ceza davaları sonrasında olmaktadır.
Ağır ceza ve ceza davları, İzmir temyiz avukatı tarafından bakılan davalardandır. İnternet üzerinden işlenen suçlarla ilgili davaları da bu kapsamda değerlendirebiliriz.
Temyiz aşaması ile ilgili, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=2577&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5 idari yargılama usulü hakkında detaylı bilgileri bu bağlantıdan öğrenebilirsiniz.
İzmir’de Temyiz Avukatı Hizmetini ERT Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?
İzmir hukuk bürosu olarak, istinaf sürecinden sonra temyiz başvurusunu gerçekleştiririz. Başvuruyu bölge adliye mahkemelerine dilekçe vererek yaparız. Dilekçede temyiz başvurusunun neden yapıldığı detaylı bir şekilde yer alır.
İzmir en iyi temyiz avukatı personelimiz daha sonra, temyiz sürecini takip etmeye başlar.
Aşağıdaki suçlarla ilgili temyiz başvurusunda bulunuruz:
- Kişilerin gerçek ya da sanal ortamda tehditte bulunması,
- Halkı paniğe sevk edecek davranışlar,
- Suç işlenmesi maksadıyla karşı tarafın tahrik edilmesi,
- İnternet ortamında ya da toplumun kolaylıkla bilgi alabildiği platformlarda suçu övme davranışında bulunma, suçla ilgili olumlu yorumlar yapma,
- Toplumu askerlik hizmetinden soğutma,
- Toplumu terör örgütlerine ya da terör eylemlerine yönlendirme,
- Hakaret suçları.
Temyiz başvurusundan sonra mahkeme duruşma yapabileceği gibi, yalnızca karar alıp, alınan kararı karşı tarafa da bildirebilir. Ancak Yargıtay kurumu, 10 yıl ya da daha fazla cezaların söz konusu olduğu dava dosyaları için isterse duruşma düzenleyebilir.
Eğer sanık tutuksuz olarak yargılanıyorsa, yapılan duruşmalara avukatı ile birlikte katılabilir.
Karar Yargıtay tarafından bozulmuşsa, ilk derece mahkemesine gönderilir. Ancak dava ile ilgili son karar Yargıtay tarafından verilmez. Bazı durumlarda ilk derece mahkemeleri Yargıtay’ın verdiği kararı kabul etmeyip, direnme kararı ile karşılık verebilir. İlk derece mahkemesi direnme kararı vermişse, dosyayı yeniden Yargıtay’a gönderir.
Yargıtay ilk derece mahkemesinin direnme kararını kabul etmezse, dosyayı Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gönderir. Ceza genel kurulu kararı kesindir ve bu aşamadan sonra ilk derece mahkemeleri yasaya göre direnme kararı veremez.
Yukarıda bahsettiğimiz konular hakkında, İzmir temyiz avukatı personellerimizle tüm süreci takip ederiz. Müvekkillerimizin haklarını korumak adına, mahkemelerin talep ettiği tüm belgeleri temin ederiz. Tanıkların dinlenmesi ve delillerin sunulması aşamasında, gerekli olan savunmaları yaparız.
Temyiz Avukatı ile Temyiz Başvurusu Nasıl Yapılır?
İlk derece mahkemelerinin verdiği karardan sonra ceza avukatı, Yargıtay’a dilekçe ile temyiz başvurusunda bulunur. Bu aşamadan sonra ilk derece mahkemeleri dosyayı, Yargıtay kurumuna gönderir.
Temyiz Davaları Ne Kadar Sürer?
Yargıtay ceza dairelerinde temyiz dosyalarının incelenmesi 350 gün kadardır. Bu süre ortalamadır. Yani süre dosya yüküne göre farklılık gösterebilir.
İzmir Temyiz Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler
Ceza alanında uzman İzmir avukat personelimizle, temyiz aşamasında görev alıyoruz. Yargıtay ceza dairelerinde görülen dosyalarla ilgili, görevli hakimlere görüş bildiriyor, dava süreci hakkında onları bilgilendiriyoruz.
Ayrıca Yargıtay’ın istediği belgeleri müvekkillerimiz adına temin ediyoruz. Yargıtay hakimlerinin istemesi durumunda, ilk derece mahkemelerinde yaptığımız savunmaların aynısını gerçekleştiriyoruz.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Temyiz avukatı ücretleri ne kadar?
Vekalet ücretleri hakkında detaylı bilgiler, bizleri arayarak öğrenebilirsiniz.
İzmirde en iyi Temyiz avukatını nasıl bulabilirim?
Ceza davaları başta olmak üzere, tüm davalarınızda en iyi avukatı temsilciniz olarak seçebilirsiniz. Bizleri hemen arayın.
Temyiz avukatı ne yapar?
Ağır ceza ve ceza mahkemelerinin verdiği karara karşı, Yargıtay ceza dairesine temyiz başvurusunda bulunur.
Temyiz davasında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?
Yargıtay ceza daireleri, temyiz başvurularında yetkili ve görevlidir.